Setmana de la natura 2016

17. Maig 2016

 

La Setmana de la Natura es celebrarà entre el 27 de maig i el 5 de juny de 2016. 

Un esdeveniment per celebrar la Natura i encoratjar a actuar per la seva protecció! 

 

La Setmana de la Natura és un moment de l'any en el qual pren protagonisme l'acció de les persones en la conservació, protecció, i restauració del medi ambient. 

 

Així, amb el lema "viu la Terra!", és una crida que parteix de les entitats ambientals, per trobar la complicitat de la ciutadania activa i participativa en la protecció del nostre patrimoni natural. 

 

La Setmana de la Natura busca la connexió entre les persones i la natura, de forma activa, a través del voluntariat ambiental o la intervenció directa amb experiències, a través de les quals viure la natura per sensibilitzar-se,  conscienciar-se de la necessitat de tenir cura del medi ambient, i .... omplir-se de vitamina N .....de Natura!! 

 

Des de la Xarxa de Voluntariat Ambiental i la Xarxa de Custòdia del Territori, us convidem a participar creant el vostre acte per la Natura. Recuperar el bosc de ribera d’un riu; una sortida de descoberta sobre els valors naturals d'un espai; afavorir la biodiversitat creant una bassa per amfibis, un hotel d’insectes, o fent un hort; observar i anellar ocells amb experts; alliberar fauna autòctona recuperada, una xerrada o una projecció ,  un taller de cuina amb productes ecològics i de proximitat, extreure espècies invasores, recuperar el paisatge de la pedra seca, o ajudar a treure residus dels espais naturals, fins i tot del fons del mar… Dintre de la Setmana tenim, també, el repte de la subcampanya "Recuperem 50 fonts" a Catalunya. En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, volem dedicar especial atenció a les fonts d'aigua: amb la vostra col·laboració, ens agradaria assolir la fita de recuperar 50 fonts , restaurar-les, i  difondre la importància dels punts d’aigua dolça per la biodiversitat, i també recuperar el valor social i cultural que tenen per les seves comunitats.Visiteu la pàgina setmananatura.cat  per conèixer tots els detalls.


Podreu afegir el vostre acte als mapa  i consultar les 200 accions programades.


A més a més podreu saber del nostre braçalet solidari, elaborat per l'entitat social Maresmon,  de la participació a la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible,  i de la complicitat de l'aplicació naturalística i-naturalist, de l’escriptor Josep Gordi i  de l’aventurer Albert Bosch .Trobareu la Setmana de la Natura a les xarxes socials, a twitter i instagram, i a facebook , i seguint el hashtag #setmananatura.  I aquí , el  vídeo-spot de La Setmana, seleccionat a través d'un concurs entre estudiants de la Universitat de Vic.Que us sembla? Us convidem a formar part de la Setmana de la Natura proposant la vostra pròpia activitat o participant en les programades.