Història

Jornada de Medi Ambient 2001La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalaunya va ser presentada oficialment el febrer de 2005, tot i que els seus origens es remunten a l'any 2001. La necessitat de sumar experiències, consensuar criteris i fer camí envers la millor qualitat en el camp del voluntariat ambiental en van propiciar els seus inicis.


Els seus primers horitzons van ser desencadenats també per la manca d’una estructura que fes ressò a la població en general de la importància del voluntariat ambiental.


Així, la XVAC va néixer de la necessitat de dotar d’estructura el moviment del voluntariat ambiental de Catalunya i de fomentar i consolidar projectes i programes de voluntariat ambiental. Cal mencionar, que l’impulsor de la XVAC ha estat sens dubte el propi moviment del voluntariat ambiental de Catalunya, a través un grup de entitats d’aquest sector.


Aquest grup han anat variant de membres, i al llarg de la seva existència ha pogut comptar amb la participació de reconegudes organitzacions amb una extensa trajectòria en l’àmbit del voluntariat ambiental.