Us esperem a la Setmana de la Natura!

18. Abril 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del 2 a l'11 de juny la Setmana de la Natura convida a apropar-se a la Natura i implicar-se en la seva protecció, a través de centenars d'actes arreu de Catalunya.

 

L'objectiu de la Setmana de la Natura és afavorir que la gent conegui la Natura, que hi connecti, que la visqui, que s'emocioni, des de la més llunyana, a la més propera a casa, per prendre consciència de la necessitat de cuidar-la. Les entitats ambientals ens proposem com a promotores d'aquest vincle, organitzant activitats per tot el territori durant la Setmana de la Natura.


La celebració és també una forma per donar visibilitat les  entitats ambientals actives a Catalunya, i fer un reconeixement a les persones voluntàries ambientals.


El braçalet verd, identitat de la Setmana de la Natura


Cada persona que assisteixi a un acte per la natura, rebrà la polsera verda #setmananatura, que ha estat elaborada per Maresmon, entitat solidària de Manlleu dedicada a dones en risc d'exclusió social. Amb el braçalet podem mostrar la nostra participació, i a través de les fotografies i vídeos que es publiquin a les xarxes socials,  construir la comunitat de persones que estimem i ens impliquen en la defensa de la natura.

Organitza un acte i inscriu-lo al mapa!


La Setmana de la Natura proposa alguns suggeriments per inspirar-se a l'hora d'organitzar una activitat. Per exemple, programar  una sortida de descoberta a la natura, sigui la més propera o la més llunyana de casa; planificar una jornada de voluntariat ambiental per la restauració d'un espai degradat, per la plantació d'espècies autòctones, per la retirada d'espècies invasores o de residus abandonats; pensar i realitzar alguna acció per promoure la biodiversitat, a la ciutat, al camp o a la platja; organitzar un bioblitz per conèixer la biodiversitat del nostre entorn, o una conferència explicant els valors naturals d'un espai i els problemes al quals ha de fer front; preparar la projecció d'una pel·licula o un documental de temàtica ambiental; organitzar una espigolada o un àpat contra el malbaratment alimentari, o una bicicletada o la construcció d'un hotel d'insectes...!

Les entitats ambientals som les impulsores de la Setmana de la Natura, i convidem a formar-ne part també a associacions de tots els àmbits, universitats, empreses, centres excursionistes, i en especial als infants, a través de les escoles, les ampes i les famílies. En són col·laboradors els parcs naturals, els agents forestals, els ajuntaments i diverses administracions...

Es pot contactar amb alguna de les ong's ambiental per plantejar conjuntament alguna acció o per rebre ajuda alhora de definir-la. Les empreses poden participar dedicant una jornada al voluntariat corporatiu, o organitzant un acte, o bé donant suport a alguna de les accions que du a terme  una entitat ambiental.


Ja es poden inscriure les accions a la pàgina web de la Setmana de la Natura, a través del formulari corresponent.

La Setmana Natura és una campanya coordinada per la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, dues representatives xarxes d'oenages ambientals catalanes. Es tracta d'un esdeveniment transversal que convida a implicar-se en la protecció del medi ambient a persones i entitats de tots els àmbits.